Moderní výcvikové obojky pro každého pejskaře

14.11.2014 13:33

Pro výcvik a výchovu psa existuje mnoho pomůcek a vychytávek. Jestliže chcete být efektivní, rozhodně se jim nebraňte. Výcvikové obojky jsou bezpečné, účinné a ušetříte si mnoho trápení s neposlušným a tvrdohlavým zvířetem. Samozřejmě při adekvátním použití. Do skupiny těchto pomocníků patří obojky elektronické, vibrační, sprejovací, zvukové, protištěkací a ohradníky pro psy. Všechny tyto pomůcky nejdříve psa upozorní na nežádoucí chování a až pak je zásah trochu přísnější. Rozhodně ale psa zásah nebolí, spíše je to pro něj nepříjemné a snaží se nežádoucí chování rychle ukončit. Elektronické obojky pro psy vydávají výboj, který je nepříjemný. Je to moderní a kvalitní pomůcka pro zvládnutí hůře cvičitelného psa, se kterým si nevíme klasickými metodami rady.

Speciální pomůcky pro výchovu a zvládání psa

Speciální obojky se používají třeba v situacích, kdy pes utíká, honí zvěř, napadá cizí psy nebo neustále štěká. Mnoho z těchto obojků kombinuje zvukové výstrahy, vibrace a až v poslední řadě využívá elektrický impuls. Na základě tohoto principu fungují i protištěkací obojky, které zamezují štěkání, pokud je například pes o samotě a špatně to zvládá. Nemusíte se bát, že by se činnost obojku spustila štěkotem cizího psa, funguje jen na to zvíře, které jej nosí na krku. Pro majitele, jehož pes utíká z pozemku i přes klasický plot, je vhodný elektronický ohradník neboli neviditelný plot. Je poměrně levný, vysoce účinný a zabrání útěku zvířete nebo ničení zahrady.

Mějte o svém pejskovi vždy přehled

Jestliže chcete mít nad svým psem vždy kontrolu a vědět, kde se pohybuje, jsou pro vás ideální gps pro psy. Kdyby se náhodou stalo, že pejsek uteče za hárající fenkou, za zvěří, nebo jej zkrátka z jiného důvodu ztratíte z dohledu, toto zařízení umístěné na obojku vám pomůže jej najít. Pro procházky ve tmě se hodí  LED obojky , které svítí různými barvami a na velkou vzdálenost. Jsou moderní záležitostí, fungují buď na baterie s dlouhou výdrží, nebo se dobíjejí přes USB port. Vybrat si můžete různé typy, velikosti a barvy.

Zdroj foto: www.elektronickeobojkypropsy.cz