Kvalitní a rychlá renovace koupelny nejen v paneláku

20.05.2014 12:56

Rekonstrukce panelákových jader jsou dnes běžnou záležitostí a podstoupí ji někdy většina majitelů panelákových bytů . Původní jádro z umakartu je naprosto nevyhovující, a to jak dispozičně, tak i hygienicky. Renovace koupelny v paneláku je tak téměř vždy spojena i s bouráním jádra a vystavěním nového, zděného. Může to znít velice náročně, rozhodně se toho ale nebojte. Pokud si najmete dobrou firmu, je vše hotovo poměrně rychle, a i úklid netrvá dlouho. Renovace koupelny panelák se často spojuje i s další rekonstrukcí bytu nebo jeho úpravami. Je to výhodné nejen z finančních důvodů, ale také z organizačních a praktických.

Rekonstrukce bytového jádra s bouráním

Vybourat umakartové jádro je záležitostí rychlou, většinou je vše hotovo za jeden, maximálně dva dny. Firma zajistí i odvoz vybouraného materiálu. Po úklidu místa se může začít se zděním jádra nového. Většinou se staví z Ytongu. Tato fáze rovněž netrvá dlouho. Buď se zachovají stávající dispozice koupelny a WC, nebo jsou nožné i určité úpravy a změny. Je zapotřebí nově rozvést vodu, odpady a elektřinu. Instalatérské a elektrikářské práce také zajistí firma. Obkladačské a zednické práce jdou rychle od ruky, a vy již brzo vidíte podobu vašeho nového jádra v bytě.

Renovace bez bourání jádra

Renovace koupelny bez bourání se provádí spíše v jiných typech domů, nebo pokud již bylo zděné jádro postaveno dříve. Renovovat umakartové jádro je nerozumné a zbytečné. Pokud vám již nevyhovují staré keramické obklady a dlažby, nechte si obložit koupelnu nově. Můžete vyměnit vanu, umyvadlo, sprchový kout, vymalovat, a nechat si udělat drobné zednické práce. Začleňte zde nové, moderní prvky, třeba atypické umyvadlo nebo krásné zrcadlo. Uvidíte, jak vaše koupelna prokoukne, a bude se vám radostněji bydlet.