Kvalitně a rychle zrealizované strojní omítky

06.08.2014 15:05

Jak rychle a kvalitně omítnout stěny a stropy? Moderním způsobem realizace omítek v bytech, domech i průmyslových prostorech jsou strojní omítky. Realizace pomocí strojního nahazování je opravdu rychlá, a výsledek velmi pěkný. Použité materiály mají navíc přesně dané složení, které se nemění, a díky tomu nehrozí kvalitativní výkyvy. Špatně provedené klasicky nahazované omítky kazí interiér, zdůrazní nerovnosti, a jejich oprava je náročná. Vytváření omítek pomocí stroje není fyzicky náročné, a pracovník se může dobře soustředit na kvalitu a přesnost odváděné práce.

Jak probíhá strojní omítání

Strojní omítání spočívá v nánosu směsi hadicí z mísícího stroje, umístěného před domem, pomocí stlačeného vzduchu. Směs se dostává do ručního nástroje, kterým se pak stříká na stěny. Suchá směs se na místo určení dopraví v silech nebo pytlech. Tento způsob je mnohem méně časově náročný, díky strojnímu mísení jsou omítky stejnoměrné a mají shodné vlastnosti po celé ploše. Stěna nebo strop se omítají souvisle, nevznikají časové prodlevy, a proto vypadají na všech místech stejně. K omítání je potřeba mít zkušené pracovníky a moderní strojní omítačky.

Jsou tyto omítky finančně náročné?

Cena za strojové omítky není nijak náročná. Ušetří se totiž čas, a také práce dělníků. Za rozumnou cenu budete mít omítky té nejvyšší kvality. Výstavba nebo rekonstrukce se výrazně urychlí. Tuto metodu můžete využít jak v interiéru, tak i v exteriéru. Omítky vytvořené pomocí stroje nabízí mnoho variant a finální podoby zdiva. Můžete si přát vytvořit omítky voděodolné, otěruvzdorné, nebo hygienicky nezávadné. Navíc vypadají velmi dobře. Zvolit můžete omítky štukové (u těch se po vyzrání jádrové omítky nanáší vrstva štuku, jsou tedy dvouvrstvé) nebo sádrové (jednovrstvé). Finální vzhled bude vždy perfektní.