Krásné samolepky na zeď s motivy květin a stromů

21.09.2014 10:55

Zkrášlete si byt pomocí moderních samolepek s květinovými motivy! Tyto speciální nálepky různých provedení, barev a velikostí jsou uzpůsobeny pro použití v domácnosti. Dobře drží, není těžké je připevnit, a když vás omrzí, jednoduše je sundáte. Nalepit je můžete, kam se vám zamane: na stěny, dřevo, sklo, kov i keramiku. Pro dobrý výsledek je důležitý rovný a hladký povrch. Jen tak bude nálepka dobře držet a odstraníte ji bez poškození podkladu.

Krásná květinová samolepka pozmění ráz pokoje, aniž byste museli nově vymalovat nebo tapetovat. Pokud tedy toužíte po změně, ale radikální zásah není v tuto chvíli možný, jsou samolepky na stěnu s motivem rostlin určeny právě pro vás.

Jak postupovat při lepení? Nejdříve si dobře rozmyslete, kam motiv umístíte. Pokud je samolepka větší, bude pro snadnější manipulaci lepší přizvat si pomocníka. Nálepku lepíme na hladký, odmaštěný, suchý a čistý povrch. I na hrubší omítce může samolepka dobře držet, ovšem je potřeba více trpělivosti a šikovnosti při jejím lepení. Pokud máme čerstvě vymalováno, počkáme s aplikací alespoň dva týdny. Samolepky jsou umístěny na přenosové fólii a překryty krycím papírem. Ten je potřeba před lepením opatrně odstranit. Následně se přenosová fólie přitiskne ke zdi a začne pomalu a opatrně sloupávat. Samolepka musí být pečlivě přilepena ve všech svých částech a nesmí na ní být bublinky. Pokud se přeci jen malá bublina objeví, stačí ji jemně propíchnout špendlíkem a povrch uhladit. K lepení potřebujete jen trpělivost, nůžky, tužku a hladítko. Pokud se motiv skládá z více částí, ty musíme nejdříve rozstříhat. Umístění jednotlivých dílů je čistě na každém, můžete se řídit instruktážm obrázkem nebo zapojit vlastní fantazii.

Motivy květin, stromů a rostlin se hodí na různá místa bytu. Asi nejoblíbenější je jejich umístění v obývacím pokoji a ložnici, ale skvěle se budou vyjímat i v kuchyni, chodbě, koupelně nebo dětském pokoji. Je libo krásný motiv vlčích máků, růží, stromu ohýbajícího se ve větru nebo květin s motýlky? Výběr je velmi široký. Většinou se jedná o nálepky výhradně do interiéru, ale pokud byste toužili po výzdobě exteriérové, i takové samolepky můžete koupit.

U většiny samolepek si můžete vybrat z několika velikostí každého motivu, u některých dokonce z více barevných variant. V balení je buď jedna velká samolepka, nebo se motiv skládá z více nespojených částí, které pak v pokoji rozmístíte podle vlastního vkusu a fantazie. Mezi takové patří třeba motiv rostliny a ptáčků.

Samolepky na zeď jsou chytrým a moderním řešením. Mohou se stát i skvělým dárkem pro vaše blízké.

Zdroj foto: www.lepikov.cz