Netradiční obklady z kamene, dřeva, korku a lícových cihel

13.08.2014 19:03

Přírodní kámen, to je úžasný prvek jak v interiéru, tak v exteriéru. Je sice dražší, ale o to stylovější. Pokud se chystáte na realizaci bydlení nebo rekonstrukci, možná jste o tomto materiálu už uvažovali. Jaký kámen zvolit: přírodní, nebo umělý? Přírodní kámen se hodí všude a jde krásně kombinovat i s dalšími přírodními materiály. Použít jej můžete na stavbu krbu, odekorování stěn i na podlahy a schodiště. V exteriéru máte ještě více možností. Skvěle se bude vyjímat na fasádě, ale použijete jej i při stavbě terasy, bazénu nebo plotu. Tento materiál je nejen krásný, ale i praktický a funkční, s velmi vysokou kvalitou a odolností. Existuje mnoho variací a barev, které můžete použít.

Kamenné obklady pravidelné i nepravidelné

Obložení přírodním kamenem dokáže v domě i na zahradě vytvořit jedinečný, luxusní a elegantní design. Kdo by řekl, co takový relativně obyčejný materiál dokáže? Další možností jsou obklady z kamene umělého. Materiálem pro tvorbu umělého kamene je beton a vytvořit dnes lze imitace snad každého druhu kamene: opuku, pískovce, mramoru nebo třeba břidlice. Skladba může být nepravidelná, ale také přesná a pravidelná, záleží na vkusu. U pravidelné skladby na sebe jednotlivé kusy přesně navazují, tehdy nevzniká nutnost spárování. Tato varianta je rychleji zhotovená a snadněji se montuje. U nepravidelného obkladu jsou jednotlivé kusy různého formátu, mohou se různě nakombinovat, ale je zde nutnost spárovat. Taková plocha je velmi variabilní ve vzhledu a vždy bude jedinečná.

Dřevěné obklady

Dřevo jako obklad dodá opravdu punc luxusu. Zcela změní vzhled místnosti, zútulní ji a takové atmosféry nikdy žádným jiný materiál nedocílíte. Místnost obložená dřevem má i úžasnou akustiku. To ocení zejména milovníci kvalitní hudby a zvuku. Dřevo je opracováváno ručně, každá zakázka je originál, každý kousek zcela jedinečný. Můžete mít i požadavky na netradiční tvary dřevěných obkladů, designéři dokážou vytvořit opravdu krásná díla.

Jiné netradiční druhy obkladů

Někdo rád zvolí netradiční designové obklady. Kromě kamene a dřeva si můžete do domu nebo do exteriéru přát i další vymoženosti. Oblíbené jsou třeba korkové obklady či podlahy. Stěny můžete mít obloženy i lícovými cihlami. Tyto obklady imitují cihlovou zeď. Sestávají z cihlových pásků, nikoliv z celých cihel. U rustikálního vzhledu se rozměry jednotlivých pásků liší a je tak docíleno větší autenticity. Ovšem můžete mít i obklad z cihlových pásků přesných rozměrů. Obložit si můžete krb, stěnu nebo třeba plot. Nádherné obklady, jak přírodní, tak i umělé, seženete u Luxury stone.

Zdroj foto: www.luxury-stone.cz