Investiční stříbro, chytrá volba pro uložení vašich financí

18.05.2014 12:48

Využijte k uložení vašich financí investiční kovy, a to zlato i stříbro. Investice do zlata je známější, ví o ní asi každý, ovšem o variantě uložení financí do investičního stříbra každý obeznámen není. Přitom jde o velice slibný způsob, jak zúročit a uložit své finanční prostředky. Ochráníte tak své úspory před znehodnocením. Je to stříbro specifické, určené právě pro investice.

Nejčastější formy investičního stříbra

A jak je investiční stříbro uchováváno nejčastěji? Jedná se o slitky, které mají hmotnost od 250 g až do 1 kg. Nemívají certifikát, ale je označena hmotnost, ryzost, a také jejich původ. Dále to jsou uncové mince. Jinou formou jsou cihličky. Mají vysokou ryzost a definovanou hmotnost. Hodnota těchto předmětů je tvořena právě kovem samotným.

Zajímavé zhodnocení peněz

Stříbro je typické svou volatilitou. O co se jedná? O výkyvy v jeho hodnotě. Jsou dány jeho průmyslovým využitím. Stříbro je velice strategickou surovinou, a díky tomu je i zajímavé pro zhodnocení peněz. Vždy mělo více využití, než zlato. Bývalo platidlem, ale využití nelezlo i v průmyslu a v praktických předmětech denního používání. A samozřejmě ve formě šperků. Dnes má tento kov tisíce možností použití. Jeho funkce je nenahraditelná ve velkém počtu přístrojů a výrobků.

Zlato, nebo stříbro?

Stříbro není kvůli své nižší ceně recyklováno, a předpokládá se tedy, že jeho zásoby dojdou dříve, než je tomu u zlata. Zásoby se tenčí, a začíná hrozit dlouhodobý nedostatek. Poptávka ale po celém světě narůstá. I to je jeden z důvodů, proč kromě investičního zlata vyzkoušet i stříbro. Zásadní je stříbro fyzicky vlastnit. Nespoléhejte pouze na peníze na účtu nebo v peněžence, ale uvažujte rozumně a dopředu. Jaký bude mít dopad vyšší poptávka po stříbře pro chytré investory, si již můžete domyslet sami.