Funkční a nápadité osvětlení do celého domu

10.06.2014 11:26

Zařídit osvětlení do celého domu nemusí být nuda. V dnešní době je tak obrovský výběr, že do každého pokoje můžeme pořídit ideální světelné zdroje a vše pěkně sladit. Vybrat si můžeme lampy, lampičky a stropní svítidla ve stejném designu. Pokud nám i tak zůstane některý kout tmavý, zelenou dostanou svítidla nástěnná. Ty se hodí i do takových prostor, jako je chodba nebo vstup.

Nástěnná i stropní svítidla do koupelny

Do koupelny je potřeba vybrat zdroje s dostatečným krytím IP, což je stupeň ochrany proti vodě a prachovým částicím. Koupelna má několik zón a do každé se hodí jen některé druhy svítidel, a to i kvůli bezpečnosti. Svítidla do koupelny mohou být stropní nebo nástěnná, hodí se sem i některé druhy bodovek. Dnes si můžete vybrat taková světla, která přesně ladí se stylem vaší koupelny, obkladů a vybavení.

Osvětlení do venkovního prostředí

Světla s dostatečným krytím IP se hodí nejen do koupelen, ale i do venkovního prostředí. Pokud máte zahradu, určitě jste uvažovali o tom, že ji určitým způsobem osvětlíte. Je to nejen pěkné, ale i praktické. Vhodně zvolené osvětlení dokáže odradit i potenciální nezvané návštěvníky. Oživte exteriér vašeho domu, a to svítidly nástěnnými i sloupkovými.

Efektivní lampy a lampičky pro zábavu

Osvětlení může být i zábava, v domě nemusíte mít jen klasická světla a lustry . Originální lampy a lampičky mohou rozzářit váš den. Například lampa ve stylu akvária vypadá velmi krásně. Existuje mnoho netradičních způsobů, jak si kreativně osvítit domov. Jejich způsob použití je omezen pouze fantazií. Jde třeba o různé led zdroje ve formě světlených hadů. Rozmístěte si světla podle vlastního nápadu a buďte originální.