Ergonomický kancelářský nábytek pro lepší zdraví i pracovní nasazení

17.07.2014 12:50

V kancelářích, ať už domácích, nebo umístěných v různých administrativních budovách, tráví mnoho lidí hodně času, z toho většinu na židli. Hodně lidí stráví sezením až 15% života. Ergonomické řešení pracovního prostředí a kancelářského nábytku má významný vliv na naše zdraví, držení těla a soustředění. Pokud nemáme dobrou židli, pracovní výkonnost klesá. Člověk je nucen neustále se rozptylovat jinými činnostmi, jít se na chvíli protáhnout, a neudělá tolik práce. Pokud chcete mít dobré pracovní výkony a pracovní výdělky, nepůjde to bez kvalitní kancelářské židle

Speciální židle pro různé profese

Základem kancelářského pracoviště je kvalitní židle, vhodně zvolená jak typem, tak i velikostí a nosností. Pro různé profese existují i speciální židle. Ty určitě s povděkem vezmou lékaři a další zdravotníci, laboranti, prodavači, pracovníci na linkách a další lidé, kteří denně tráví na židli mnoho času. Tyto speciálně vytvořené židle myslí na specifika daných profesí a jsou nejlepší volbou. Lidé se tak vyhnou začarovanému kruhu únavy, bolesti hlavy a zad, špatné nálady a nesoustředění. Pokud si pořídíte moderní židle, k dostání k nim jsou i díly na židle. Pro kancelářská křesla jsou ke koupi zvlášť díly na křesla. Pokud se vám tedy rozbije nebo opotřebuje píst, kolečka nebo opěrky, určitě nemusíte kupovat židli novou, pokud vám vyhovuje, stačí díly vyměnit.

Rostoucí nábytek pro děti

Samozřejmě že i děti potřebují kvalitní nábytek, a také ergonomické a anatomicky tvarované židle. Jelikož ale děti velmi rychle rostou a mění se, je potřeba zohlednit i výběr nábytku. Skvělým řešením jsou rostoucí židle a stoly, které se snadno nastaví podle výšky dítěte, a mohou sloužit několik let. I jídelní židle bychom měli pečlivě vybírat, a rozhodně ne jen podle vzhledu. Vybrat si můžete židle masivní, designově zajímavé, křesílka nebo třeba židle čalouněné.