Dřevěné podlahy, stěny i vchodové dveře

18.11.2014 11:45

Dřevo je úžasným materiálem s dlouhou tradicí používání. Už od pradávna jej naši předkové dokázali zužitkovat pro nejrůznější výrobky. Dnes jeho popularita rozhodně neklesá, naopak. Je stále oblíbenější a používanější. Dřevo vdechne domovu teplo, přírodní kouzlo a pocit domova. Použít je ho můžete pro interiérové i vchodové dveře, zárubně, podlahy, stěny, stropy, okna, nábytek, schody a dekorativní předměty. Dřevo využívají i včelaři na zateplené úly, které vydrží roky. Zkrátka možností je neskutečně mnoho. V každém domě se najdou dřevěné prvky.

Tradiční materiál pro interiér i exteriér

Kvalitní a tradiční třívrstvé selské prkno, to je nejlepší podlaha, jakou jste kdy měli. Poskytne vám pohodlí, hřejivý pocit u nohou a možnost obnovy díky broušení a ošetřování speciálními přípravky. O dřevo se sice musíte určitým způsobem starat, ale za to se vám odvděčí vysokou funkčností a dlouhou životností. Navíc nádherně vypadá. Klasikou jsou dřevěné dveře v interiéru i exteriéru. Například takové dvoukřídlé vchodové dveře 125 cm vypadají velmi krásně. Je to vizitka domu a jeho majitelů.

Mnoho druhů dveří

Nabídka dveří na trhu je velmi rozsáhlá, ale nic nemá na klasiku. Je jasné, že plné palubkové dveře budou jiné kafe, než dveře s papírovým vnitřkem a potažené folií s dekorem dřeva. Zde si nic nezavdá s tradicí. Samozřejmě i levné a nebytelné dveře mohou někde postačit. Pokud se ale můžete rozhodnout podle sebe a trochu si připlatit, určitě zvolte plné či prosklené palubkové dveře ─ nebudete litovat. Skleněné prvky nabízejí širokou škálu zdobení a variant. Krásně vypadají třeba umělecké vitráže, jde o sklo tvrzené a bezpečné.

Zárubně, které ladí

Kromě dveří je potřeba vždy vyřešit i zárubně na dveře. Velmi populární jsou obložkové zárubně. Nemusíte bourat ani měnit ty stávající, yZkrátka je obložíte. Vypadají velmi pěkně, jsou sladěny s designem dveří a příjemná je i cenová dostupnost. Chladné a neosobní kovové zárubně se dají alespoň nově natřít, aby barva ladila s odstínem dveří a nepůsobila rušivě.

Zdroj foto: www.indrevo.cz