Designové a kvalitní dřezy pro moderní domácnosti

14.07.2015 12:32

Každá kuchyně si žádá svůj dřez, ať už malý nebo velký, moderní či v retro vzhledu. Myček na nádobí sice přibývá, dřezy ale vždy budou nedílnou součástí procesu vaření, přípravy jídla a následného úklidu. Otázkou při zařizování bytu je, jak kuchyni uspořádat a kam mycí centrum nejlépe umístit. Nikoliv, zda dřez ano, či ne. Oblíbené jsou rohové dřezy, hodí se ale jen do určitých typů kuchyní. Existuje ale i mnoho dalších zajímavých a méně tradičních variant. Pěkně vypadají třeba dřezy oválné, obdélníkové nebo atypické. Tradičnější jsou čtvercové a kulaté.

Moderní materiály v moderních kuchyních

Do moderních kuchyní skvěle zapadnou dřezy z nerezu, granitu nebo kompozitní dřezy. Smaltované a  keramické dřezy                  jsou zase ideální do rustikálně řešených domácností. Zkrátka, v široké nabídce trhu si každý vybere ten ideální materiál. Pokud nádobí myjete často a myčku nádobí nevlastníte, určitě oceníte velký dřez nebo dokonce dvojdřez. Hodit se bude i velká plocha na odkapání nádobí. Montáže dřezů dnes přinášejí stylový design a mnoho variant. Těšit se můžete na hygienickou kvalitu, snadnou údržbu, komfort v užívání a skvělý design. Používání zpříjemní i doplňky, jako jsou dávkovač saponátu, který se dá do dřezu přímo zabudovat, drtič odpadu, praktické odkapové košíky a pomůcky na čištění potravin. 

Materiály, které toho hodně vydrží

Dřez by měl být vždy dobře po ruce a nezbytností je vybavit jej i stylovou a komfortní baterií. S jakými dřezy se dnes nejčastěji setkáváme? Především jde o nerezové dřezy. Ty se staly už jakousi klasikou. Snadno se čistí a dají se pořídit za dobrou cenu. Boom dnes zažívají  granitové dřezy . Jde o materiál s výjimečnými vlastnostmi, i když cena je poněkud vyšší. Jeho životnost ale stojí za to. Odolá poškrábání, vysokým teplotám i většině chemikálií. Podobný vzhled mají křemenné dřezy, ty jsou ale lesklejší díky vyššímu obsahu křemene.