Bambusový a ratanový nábytek do bytu i na zahradu

22.10.2014 12:19

Přírodní materiály jsou dnes velmi žádané. Velkým hitem poslední doby je ratanový nábytek, který se hodí do interiéru i exteriéru. Ratan je popínavá rostlina tropické Asie. Jde o materiál krásný, ale poměrně málo odolný v horších klimatických podmínkách. Jelikož jsou z něj nádherné sedací soupravy, zahradní sestavy, doplňky a dekorace zahrady i předměty do bytu, byl vynalezen ratan syntetický. Ten vypadá stejně dobře, ne-li dokonce lépe, a snadno se udržuje. Vydrží vám pěkný mnoho let a nemusíte se o něj bát při každé přeháňce. Takové ratanové křeslo můžete otřít hadrem a je připraveno k sezení. Pro ještě lepší trávení času na zahradách se hodí zahradní krby. Připravíte si chutné jídlo, zahřejete se za chladnějších večerů a váš nábytek tak na maximum využijete.

Nábytek a dekorace z umělého ratanu

Umělý ratan je k nerozeznání od pravého, vypadá dokonce ještě lépe. Jaké věci si z tohoto materiálu můžete pořídit? Jsou to sedací soupravy, jídelní sestavy, židle, křesla, lehátka, zahradní závěsné houpačky, stojany na DVD a noviny, taburety, prádelní koše, komody, postele, obaly na květináče a mnoho dalšího. Pokud zainvestujete do ratanového nábytku vyšší kvality, určitě nebudete litovat. Vydrží vám mnoho let krásný a funkční. Konstrukce je pevná, kovová, oplet velmi precizně provedený. Pokud neoplýváte zrovna množstvím financí, můžete líbivé a kvalitní kousky pořídit i ve výprodeji ratanového nábytku.

Nebojte se bambusu

Skvělým přírodním materiálem, vhodným do bytu i do exteriéru, je bambus. Roste podobně jako ratan v Asii, ale v tomto případě jde o zdřevnatělou, rychle rostoucí trávu. Uvnitř jsou stonky duté, vynikají vodotěsností, pevností a lehkostí. Z bambusu se na některých místech světa staví mosty, lešení i domy. Pro výrobu nábytku a dekorací je rovněž velmi oblíbený. Bambusový nábytek vás ohromí svou odolností, snadno se s ním manipuluje a vypadá moc pěkně. Je to netradiční doplněk domácnosti. Takový zahradní nábytek odolá nepříznivým vlivům počasí a určitě vám jej bude každý závidět. Z bambusu si můžete pořídit i potřeby do kuchyně, vázy, rohože, tyče nebo ploty.

Zdroj foto: www.lepsizahrada.cz