Zrealizujte své nápady díky 3D peru

29.05.2015 11:01

Alternativou k 3D tiskárnám je revoluční 3d pero ─ skladné, praktické, a efektní. Jednoduše se používá a manipulace s ním je příjemná. S tímto perem si sami můžete vyrobit drobné předměty a stačí je jen nakreslit do vzduchu! Před pár lety téměř sci-fi scénář, dnes běžná realita. Tato pero dokáží vytvářet prostorové modely pouze prostřednictvím kreslení. Stačí jej připojit do zásuvky, nepotřebujete žádné speciální počítačové programy. Z pera vychází proud tekutého plastu, který ihned ztuhne a udrží svůj tvar. Nejde ale o žádnou hračku pro děti. Hrot pera má při používání teplotu vyšší než 250 stupňů. Kreslit se dá ve vzduchu nebo na kreslící podložce, ze které pak dílo snadno odloupnete.

3D pero je dostupnější než 3D tiskárna

Výsledek práce s 3D perem je podmíněn fantazií a šikovností. Pokud začínáte, bude lepší využít speciální průhlednou podložku z laminátu a předpřipravené šablony. Toto pero je pro běžné lidi mnohem dostupnější než 3D tiskárny. Ty jsou na  trhu už nějakou dobu, ale stále se nepodařilo docílit jejich přijatelné ceny a masivně se nerozšířily mezi veřejnost. 3D pera se nemusí hodit pouze k zábavě a tvoření, využít je můžete i pro drobné opravy. Kutilové, zbystřete.

Popusťte uzdu své kreativitě

Pusťte se do kreativní tvorby. Vynález pořídíte s příslušenstvím k 3d peru. Rozvíjejte svou fantazii, zrealizujte své nápady a převeďte je do trojrozměrné podoby. Vsaďte na českou kvalitu, nepořizujte si pochybné čínské výrobky, u kterých nevíte, co vám přijde poštou. Navíc se špatně reklamují. Nemáte ještě při kreslení pevnou ruku a nedaří se vám výtvory podle představ? Pořiďte si podložku na kreslení a šablony. Podložka obsahuje body, které vás povedou, postupně to začnete zvládat i bez této pomoci. Jak se 3D pero "uchytí" v praxi, teprve poznáme. Zatím je to spíše zajímavá hračka pro zvídavé, kterým nevadí do ní trochu zainvestovat a nebojí se horkého hrotu.