Tradiční masivní nábytek je krásný, odolný a hodnotný

09.02.2015 10:27

Starožitný i nově vyrobený nábytek z masivu je krásným kouskem do každého interiéru. Vyniká odolností, pevností, krásným vzhledem, vůní dřeva a možností renovace. Bude vám tedy sloužit opravdu velmi dlouho, vydrží totiž klidně po několik generací. Neztrácí s lety na kráse, právě naopak. Čím má toho více za sebou, tím vypadá originálněji a zajímavěji. Než si pořídit mnoho levnějších a odbytých kousků sériové výroby, uděláte lépe zainvestováním do poctivé řemeslné práce. Navíc masivní nábytek snáší poměrně dobře i stěhování a přesuny. Je mnohem odolnější než montovaný laminátový nábytek. Drobná poškození se mohou zbrousit, přelakovat, nebo dokonce použít speciální korektor na dřevo.

Dřevo do celého bytu

Drobné nedostatky, které se s časem na dřevěném nábytku prostě objevují, mu dodávají na kráse. Pokud se ale odštípne kus dřevotřísky, napravit to nejde a navíc to nevypadá pěkně. Masiv se dnes dá umístit do každé místnosti, dokonce i do koupelny, kde je vyšší vlhkost. Povrch se v tomto případě ošetřuje speciálním nátěrem proti vlhkosti. Dřevo využijete v celém domě. Tradičním kouskem, který každý ocení, jsou postele z masivu. Ať už se jedná o jednolůžka nebo manželské postele, tento bytelný kus nábytku vydrží desítky let. V kuchyních to jsou kuchyňské linky, stoly, dubové jídelní sety, židle nebo lavice.

Dřevěný nábytek nic nenahradí

Praktickým úložným prostorem jsou masivní skříně a krásné rustikální komody. V bytě, domě, chalupě i penzionu vytvoří dřevěný nábytek jedinečnou atmosféru, což jiný materiál nedokáže. Určitě vás nadchne vůně s příměsí pryskyřice. Vyrobit dnes jde téměř cokoliv, z jakéhokoliv materiálu s dřevěnými dekory. Ale pravé dřevo nic nenahradí. Lidé navíc znovu přicházejí na jedinečnost starých věcí. V módě jsou navíc rustikální a vintage styl, které masivu skvěle nahrávají do noty.

Zdroj foto: www.nabytekmirek.cz