Kvalitní krmivo domů pro zodpovědné chovatele

05.02.2015 11:14

Kvalita krmiva je klíčová pro zvířecí zdraví a spokojenost. věděli jste, že krmení se na celkovém zdraví podílí asi ze šedesáti procent? To rozhodně není nízké číslo. Zbytek zastává celková péče, pohyb, vnější vlivy a samozřejmě i genetika. V dnešní době je tak široká nabídka krmiva pro psy a  krmiva pro kočky , že se nadá na něco vymlouvat. Svým zvířatům můžeme dopřát to nejlepší. K dispozici je mnoho granulovaného i konzervovaného krmiva. Další možností je BARF nebo vaření. Vždycky si ale důkladně zjistěte všechna pro i proti, nastudujte, co vaše zvíře potřebuje, aby byla krmná dávka vyvážená a zvíře nestrádalo nebo nemělo nadbytek.

Suché krmivo neboli granule

Pokud se nechceme dopodrobna zabývat složení a dávkami, jsou pro nás vhodnou volbou granule. Ty stačí nasypat do misky a máme hotovo. Vyrábějí se pro psy i kočky, zohledňují různá plemena, hmotnost, věk a stav zvířat. Koupit se dají v mnoha chovatelských potřebách, nebo si je můžeme pohodůně nechat přivézt kurýrem z eshopu. Značek je na výběr mnoho a obchodů též.

Pohodlný dovoz zboží

Velmi využívanou službou je krmivo domů. Žrádlo a potřeby pro vaše zvíře vám dovezou až domů a nemusíte se o nic dál starat. Ceny bývají velmi přijatelné a při zakoupení většího množství se můžete občas těšit na zajímavou slevu či dárek. Kromě jídla pro zvířata je široký výběr dalších potřeb. Mohou to být hračky, pelíšky, oblečky, misky, vodítka, obojky, postroje, vitamíny, šampony, kartáče a dobroty na přilepšenou.

Přilepšete miláčkům pamlsky

Dopřávat zvířatům dobroty od našeho stolu jim neprospívá. Lepší je koupit jim speciální psí pamlsky a kočičkám zase kočičí pamlsky. Prodávají se i vitamíny, sušené maso a mnoho dobrého. Pamlsky mohou být i zdravé. Dokonce existují i chutné dobroty, které si spolu se svým zvířátkem může dát i jeho majitel!